Előfizetői tartalom

2008 szelleme kísért: a Lehman-csőd előttinél is rosszabb a helyzet

Portfolio
Még az idei volatilis év mércéjével mérve is kiemelkedik a tegnap látott széleskörű eladási hullám, amit a piacokon láthattunk. A kétéves amerikai kincstárjegyek hozama nagyot emelkedett és a 2008-as válság ótanem látott szintre került, miközben valósággal szabadultak a befektetők a részvényektől és a kriptovalutáktól, de aranyba vagy olajba sem lehetett menekülni. Egyre inkább azt a forgatókönyvet árazzák a piaci szereplők, hogy 75 bázispontot fog emelni a kamaton a Fed a korábban várt 50 bázisponthoz képest, erre pedig már 1994 óta nem olt példa.

A kétéves amerikai kincstárjegyek hozama 29 bázisponttal emelkedett a kötvényárak zuhanása közepette - a hozam csütörtök este óta 54 bázispontot ugrott, ami 2008 óta a legnagyobb kétnapos emelkedés, ami azt jelzi, hogy a kereskedők egyre inkább a 75 bázispontos kamatemelést árazzák. Eközben az 500 amerikai nagyvállalat részvényét tömörítő S&P 500 index közel mindegyik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés