Előfizetői tartalom

Milyen árstop? Hamarosan jöhet a 480 forintnál is olcsóbb benzin

Portfolio
Szombaton az iparági várakozásokkal ellentétben meghosszabbították az üzemanyagár-stopot, a hazai fogyasztók jelentős része legalább az év végéig 480 forintos literenkénti benzin-és gázolajáron tankolhatnak a magyar kutakon. A döntés várható hatásairól, az üzemanyaghiány lehetőségéről és a benzinkutak kilátásairól Egri Gábort, a Független Benzinkutak Szövetségének elnökét kérdeztük, a szakember az árstop benzinkutakra és üzemanyagellátásra gyakorolt hatása mellett a globális energiapiaci kilátásokról is beszélt. A szövetség elnöke többek között azt is kiemelte, hogy a fenyegető globális recesszió a kínálati és a keresleti oldalról is az energiaárak letörését vetíti előre, és amennyiben a forint nem gyengül kritikusan sokat a vezető devizákkal szemben, akkor az a forgatókönyv is megvalósulhat, hogy nem a kormánynak kell kivezetnie az árplafont, hanem a piac megoldja magától és 480 forintos literenkénti ár alá csökken a benzin és a gázolaj ára is Magyarországon.

Árstop és üzemanyaghiány Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke lapunknak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy szerinte a szombaton meghosszabbított üzemanyagár-stop elsősorban politikai színezetű döntés, kevésbé a gazdasági megfontolásokat követte, a szakember elmondása szerint a racionális gazdasági döntés az lett volna, ha megszüntetik az árplafont....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái