Előfizetői tartalom

Kiszámolták, mennyi pénzt veszít a lakosság azzal, hogy bankbetétben tartja a pénzét

Portfolio
Úgy tűnik, tavaly végre felébredtek az európai háztartások és egyre többen jelennek meg a befektetési alapok piacán az Efama európai alapkezelői piacot bemutató jelentése szerint. Azonban a lakosság még mindig túlzott mértékű bankbetétet tart, ennek alternatív költsége az utóbbi 5 évben meghaladta az ezermilliárd eurót. A tanulmány szerint az infláció emelkedésével párhuzamosan az európai háztartások vásárlóereje csökken, ezért is lenne fontos minél nagyobb mértékben bevonzani a lakosságot a tőkepiacokra.

Rekord pénzek mentek befektetési alapokba, a lakosság is felébredt Rekord szintű pénz áramlott tavaly az európai befektetési alapokba, a UCITS alapokba 812 milliárd eurónyi friss tőke ment, különösen a részvényalapok gyűjtöttek sok pénzt 2021-ben 405 milliárd euróval, ami rekord összeg a kategóriánál. A jelentés megjegyzi, hogy a rekord tőkeáramláshoz nagyban hozzájárult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés