Előfizetői tartalom

Nem érdemes reménykedni, senki nem fogja megmenteni a részvénypiacot a zuhanástól

A részvénypiac szereplői közül sokan saját buborékjukban élnek, és még mindig azt gondolják, hogy a Fed legfontosabb feladata a nagyobb gazdasági és részvényindex visszaesések idején a piacok betámasztása. Persze ezt táplálja bő harminc év tapasztalata, amikor a soha ki nem mondott Fed-put intézménye működött az Egyesült Államok részvénypiacain. Mostanában azonban az infláció ellen vívott harca közepette a Fed egyre nyíltabban fordul a részvénypiacok ellen. Eközben a régi beidegződéseire hallgatva sok befektető él a monetáris politikával kapcsolatban a kegyelem-kényszerképzet állapotában.

Hinni, a végtelenségig „S akkor feltépik a vagonok ajtaját, s egy kis csapat fogoly beözönlik a kocsikba a szokásos csíkos ruhában, kopaszra borotváltan, de szemmel láthatóan jól tápláltan; minden elképzelhető európai nyelven beszélnek, s valamennyien olyan joviális hangvételben, ami ebben a pillanatban, ebben a helyzetben igencsak groteszkül hangzik … Miért is ne lehetne...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái