Előfizetői tartalom

Mutatjuk, kik szakítanak a legnagyobbat az energiaháborún

A cseppfolyósított földgázzal kereskedő nagyvállalatok nehezen tartják a lépést a háború okán fellépő európai extra igénnyel, a kereslet és az üzemzavarok miatt akadozó kínálat közti egyre élesebb különbség pedig az elmúlt hónapokban meredeken felfelé hajtotta az LNG-piac globális árait. Az árnyomás hatására erőteljes konszolidáció figyelhető meg a piacon, több tucat kisebb kereskedő szorult ki vagy lett felvásárolva a diverzifikált nagyvállalatok által, így az üzlet döntő része egy maroknyi nemzetközi energiaipari óriáscég kezében összpontosul. Elemzésünkben utánajárunk, hogy mit érdemes most tudni a legnagyobb LNG-vállalatok jelenéről és jövőjéről.

A "gazdagok energiája" A már több mint fél éve tartó orosz-ukrán háborúnak köszönhetően energiaválság alakult ki, az EU-s szankciók rövidesen életbe lépnek és az európai országoknak egyre égetőbb, hogy megtalálják az orosz energiatermékek és szállítás alternatíváit - az egyik legkézenfekvőbb megoldás erre a cseppfolyósított földgáz, azaz az LNG kapacitások minél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés