FONTOS Uniós források: itt vannak a részletek, hogy mikor és milyen pénzek érkezhetnek Magyarországra
 
Előfizetői tartalom

Mutatjuk, kik szakítanak a legnagyobbat az energiaháborún

Mohos Kristóf
A cseppfolyósított földgázzal kereskedő nagyvállalatok nehezen tartják a lépést a háború okán fellépő európai extra igénnyel, a kereslet és az üzemzavarok miatt akadozó kínálat közti egyre élesebb különbség pedig az elmúlt hónapokban meredeken felfelé hajtotta az LNG-piac globális árait. Az árnyomás hatására erőteljes konszolidáció figyelhető meg a piacon, több tucat kisebb kereskedő szorult ki vagy lett felvásárolva a diverzifikált nagyvállalatok által, így az üzlet döntő része egy maroknyi nemzetközi energiaipari óriáscég kezében összpontosul. Elemzésünkben utánajárunk, hogy mit érdemes most tudni a legnagyobb LNG-vállalatok jelenéről és jövőjéről.

A "gazdagok energiája" A már több mint fél éve tartó orosz-ukrán háborúnak köszönhetően energiaválság alakult ki, az EU-s szankciók rövidesen életbe lépnek és az európai országoknak egyre égetőbb, hogy megtalálják az orosz energiatermékek és szállítás alternatíváit - az egyik legkézenfekvőbb megoldás erre a cseppfolyósított földgáz, azaz az LNG kapacitások minél...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái