Előfizetői tartalom

SPB: van egy befektetés, amely az inflációkövető állampapírral is versenyezni tud

Portfolio
Jelentősen átalakultak a befektetési portfóliók azzal, hogy év eleje óta minden eszközosztály jelentős esést produkált. Most a kezelt vagyon nagy részét alacsony kockázatú, készpénz-közeli eszközökben tartjuk, míg a kisebb része kifejezetten nagy árfolyamváltozásra képes instrumentumokból áll – mondta el a Portfolio-nak adott interjúban Zakár Tivadar, az SPB Befektetési Zrt. portfóliómenedzsere. A szakember szerint a mostani energiaválságban jól teljesíthetnek az olajvállalatok, az osztalékfizető papírok, sőt, még a magyar tőzsdén is érdemes körülnézni. Azoknak pedig, akik az államkötvények komfortzónájában maradnának, vannak olyan lehetőségek, amelyekkel a magyar inflációt meghaladó hozamokat is zsebre tehetnek.

Melyek a legnépszerűbb befektetéseik jelenleg? Zakár Tivadar: Az SPB befektetési politikájából adódóan mindig is elsősorban dollárban, euróban és angol fontban kereskedtünk, és ilyen devizákban ajánlottunk befektetéseket az ügyfeleinknek. Az elmúlt másfél évben azonban ezek közül is főként a dolláros eszközöket súlyoztuk felül, mert már a tavalyi év első felétől...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái