Előfizetői tartalom

Futótűzként terjednek az ESG-befektetések, de tényleg kell ez nekünk?

Portfolio
Néhány év leforgása alatt látványos változásokat hozott a vagyonkezelés területén Magyarországon és a nemzetközi piacokon egyaránt az ESG. Kérdés azonban, hogy milyen keresleti, technológiai, jogi, tőkepiaci és ingatlanpiaci feltételek teljesülése kell ahhoz, hogy a vagyonkezelési piac egésze az ESG szellemében működjön. Ezeket a kérdéseket jártuk körbe a Portfolio Future of Finance 2022 konferenciájának délutáni szekciójában.  

Király Gábor, a Dentons partnere a fenntartható finanszírozás aspektusairól beszélt. A fenntartható finanszírozás már figyelembe veszi az ESG-szempontokat a befektetéseknél, illetve az ilyen szemléletű projektekre és fejlesztésekre helyezi a hangsúlyt. Előadásában kiemelte az EU Fenntartható Finanszírozási Stratégiáját, amely a fenntartható finanszírozás uniós kereteit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés