Előfizetői tartalom

Hernádi Zsolt: Európa eltört, a politika ördögszekerén utazik az üzlet

Portfolio
A Budapest Economic Forum 2022 első szekciójának harmadik előadójaként Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója beszélt "A jövő energiája, az energia jövője" témakörben. A cégvezér elmondása szerint jelenleg a politika átvette az irányítást és a kormányok döntései irányítják a gazdaságot nem pedig üzleti döntések, ami mentén egyre élesebben kirajzolódik az USA és a Kína vezetésével kialakult kétpólusú világrend. Európa húzza a rövidet ebben a "játékban" az orosz energiafüggősége miatt, és ha fenn szeretnénk tartani az energiabiztonságot és a győztes oldalon szeretnénk kikötni a kétpólusú rendszerben, ahhoz elengedhetetlen lenne, hogy visszatérjünk a józan ész politikájához, azaz ne csak a geopolitika, de az üzleti racionalitás is helyet kapjon annál az asztalnál, ahol a hosszú távú, meghatározó döntéseket hozzák.

A politika és a geopolitika ördögszekerén Előadásának első perceiben az elmúlt hónapok politikai és gazdasági eseményeiről beszélt Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója. A jelenkori kockázatkezelési stratégiákat illetően Mike Tyson-t idézte a cégvezér, miszerint: Mindenkinek van terve addig, amíg pofán nem vágják Hernádi szerint nem lehet szépíteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés