Előfizetői tartalom

Tökéletes vihar okozta az inflációt, folytatódhat a kamatemelés jövőre

Portfolio
Patrick Harker, a philadelphiai Federal Reserve Bank elnöke nemrég a 40 éve nem látott magasságokba szökő amerikai inflációról beszélt, és elmondta, hogy szerinte milyen körülmények együttállásának köszönhető az, amit "az amerikaiak számára óriási nehézségek időszakának" nevezett. A szakember szerint a monetáris politikának eddig kevés sikere volt az infláció megfékezésében, a kamatmelések ezért várhatóan 2023-ban is folytatódhatnak.

Tökéletes vihar

A Vineland-i kereskedelmi kamarában tartott beszédében Patrick Harker, a philadelphiai Federal Reserve Bank elnöke úgy fogalmazott, hogy az infláció túlságosan magas, és hogy a probléma megoldásához fel kell ismerni annak okait.

Ebben az esetben nincs egyetlen ok. Ehelyett az események összefolyását, lényegében egy "tökéletes vihart" láthattunk

- mondta az elnök, hozzátéve: "Egy globális világjárvány, egy európai háború, és igen, a költségvetési és monetáris politikai döntések együttesen korlátozták a kínálatot és fokozták a keresletet."

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés