zuckerberg
Befektetés

Azért ez teljesítmény: 100 milliárd dollárt vesztett egy év alatt Mark Zuckerberg

Portfolio
Sokba került Mark Zuckerbergnek a metaverzummal kapcsolatos álma, szó szerint. A milliárdos Facebook-alapító ugyanis 13 hónap leforgása alatt már több mint 100 milliárd dollárt vesztett el -számol be a hírről a Bloomberg.

Mark Zuckerberg vagyona 11 milliárd dollárral zuhant, miután a Meta Platforms már a második egymást követő negyedévben kiábrándító eredményről számolt be, így a teljes vagyonvesztése 13 hónap alatt több mint 100 milliárd dollárra emelkedett. A Meta gyorsjelentéséről ebben a cikkben számoltunk be:

A 38 éves Zuckerberg nettó vagyona a Bloomberg Billionaires Index szerint most 38,1 milliárd dollár, ami jókora zuhanás a 2021 szeptemberében elért 142 milliárd dolláros csúcsról.

Miközben a világ leggazdagabb emberei közül sokaknak esett a vagyona idén, a Meta vezérigazgatója szenvedte el a legnagyobb vagyoncsökkenést a listán szereplők közül.

"Megértem, hogy sokan nem értenek egyet ezzel a befektetéssel" - mondta Zuckerberg a vállalat metaverzumra való összpontosításáról. A vállalat egy évvel ezelőtt változtatta meg a nevét Facebookról Metára. Kiállt ugyanakkor az új irány mellett, "a jövő szempontjából alapvető fontosságúnak" nevezve azt. Zuckerberg több mint 350 millió részvényt birtokol a Metában.

Volt idő, amikor a Bloomberg vagyonindexének harmadik helyén állt, csak Jeff Bezos és Bill Gates előzte őt meg. A mostani friss rangsor szerint azonban csak a 23. helyen áll.

A Meta kedvezőtlen gyorsjelentésének számait követően ma 23%-ot esett eddig a cég részvényeinek árfolyama, év eleje óta már 61%-os esést könyvelhettek el.

meta 1027

Címlapkép: Shutterstock

Találd meg a neked való befektetési alapot!
bull vs bear
Benzinkút
Microsoft logó felhőszoftver
nyugdij-2022-nyugdijemeles-nyugdijpremium-nyugdij-utalas-2022-mikor-jon-a-nyugdij-nyugdijasok-nyugdij-inflacio-nyugdij-rezsiemeles-nyugidjrendszer-nyugdijkorhatar
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Nincs megállás, begyorsult az esés a kriptodevizáknál a hétvégén