Előfizetői tartalom

Újra lecsapott a tőzsdei hentes: 439,7 milliárd dollár tűnt el pár óra alatt

Portfolio
Alaposan felpörgött a héten a gyorsjelentési szezon Amerikában, az elmúlt évtizedek tőzsdei menetelését meghatározó technológiai vállalatok is közzétették legfrissebb számaikat. A tech-óriások jelentős része a recessziós félelmeknek köszönhető online hirdetésibevétel-lassulásról számolt be, emellett több esetben is jócskán alulmúlták az elemzői várakozásokat, illetve a negyedik negyedévre vonatkozó várakozások is kétségbe ejtették a befektetőket. Több Big Tech cég részvénye is gyakorlatilag a földbe állt, az Amaon, a Microsoft, az Alphabet és a Meta Platforms együttesen közel félezer milliárd dollárt veszített értékéből a gyorsjeletések másnapján.

Óriáscégek, óriási bukók A FAAMG, vagyis a Facebook, Apple, Amazon, Microsoft és az Alphabet (Google) részvényei kifejezetten jól teljesítettek a 2010-es évektől egészen 2021 végéig, már-már exponenciális emelkedéseket láthattunk a csoport részvényeinél. Az Apple, a Microsoft és az Alphabet triója elementáris felfelé vezető erőt biztosított az amerikai részvénypiacnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés