Előfizetői tartalom

A blokklánc buktatta le a kriptoóriást: közel 8 milliárd dollár tűnt el a radarokról

Portfolio
A Binance kriptoóriás 2018 óta közel 8 milliárd dollár értékű iráni tranzakciót dolgozott fel annak ellenére, hogy Amerika szankciókkal próbálja az országot a globális pénzügyi rendszertől elvágni - derül ki a blokkláncadatokból. A Reuters beszámolója szerint kifejezetten a szankciós kockázatok megkerülését is célozták a tranzakciókban részt vevő szereplők.

Szinte az összes tranzakció, mintegy 7,8 milliárd dollár értékben, a Binance és Irán legnagyobb kriptotőzsdéje, a Nobitex között áramlott a vezető amerikai blokklánc-kutató Chainalysis elemzése szerint. A Nobitex a weboldalán útmutatást kínál a szankciók kijátszására. A Binance-en keresztül áthaladó iráni pénzek háromnegyede egy kevésbé ismert kriptopénzben, a Tronban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés