Előfizetői tartalom

Szédületes negyedévet zárt a Mol, szárnyal a részvény

Ma hajnalban tette közzé legfrissebb, harmadik negyedéves gyorsjelentését a Mol, a vállalat az összes fontos soron jócskán felülmúlta az elemzői várakozásokat. A több szempontból is rekordnak számító eredményekhez elsősorban az segítette hozzá a magyar olajcéget, hogy a Mol még mindig hozzájut a relatíve olcsó orosz olajhoz. Annak ellenére megy ilyen jól a Molnak, hogy az év végéig kitolták az üzemanyagár-stopot és persze az extraprofit adó is negatívan hat a működésre, ahogy arra a gyorsjelentés több pontján is felhívták a figyelmet. A befektetők jó eredményre számíthattak az adatközlés előtt, tegnap ugyanis 3,9 százalékot ralizott a Mol részvénye, ma eddig 2,5 százalékos a plusz a jegyzésnél.

Ilyen jó eredményekre az elemzők sem számítottak

A ma hajnalban közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentés fontosabb számai a következők voltak:

  • A vállalat csoportszintű EBITDA-ja közel másfélszeresére, 1,45 milliárd dollárra nőtt az előző év azonos időszakához képest,

    ez új rekord lett a cég történetében.

  • Az EBIT eközben ugyancsak soha nem látott értékre, 1,13 milliárd dollárra ugrott,
  • a vállalatcsoport profitja pedig 66 százalékkal 658 millió dollárra emelkedett.
  • A két legfontosabb szegmens, az Upstream és a Downstream alakulása is két számjegyű eltérést mutatott a várakozásokhoz képest, előbbi 13 százalékkal, utóbbi ennél is jelentősebb mértékben, 27,9 százalékkal haladta meg az elemzői konszenzust, ugyancsak jelentős volt az eltérés a Fogyasztói szolgáltatások és a Gáz üzletág eredményénél.
dollártábla

Kimondottan erős lett tehát a harmadik negyedév, ezzel párhuzamosan

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés