Előfizetői tartalom

Vízválasztónál a tőzsdék - Ideje, hogy végre elszabaduljon a bika?

Portfolio
Izgalmas időszak előtt állhatnak a tőzsdék ugyanis a küszöbön áll az amerikai félidősz választás, ami jellemzően pozitív katalizátorként szokott működni - írja a Bloomberg. A korábbi adatok azt mutatják, hogy a választás utáni negyedik negyedév és a következő év is kifejzetetten erős lehet, bár a jelenlegi makrogazdasági helyzetben előfordulhat, hogy nem a megszokott forgatókönyv fog érvényesülni.

Az emelkedő kamatlábak, a növekvő recessziós kockázatok és a magas infláció miatt megszakadhatnak a korábbi évek trendje, viszont a historikus adatokból az látszik, hogy a félidős amerikai választások utáni negyedik negyedév és rákövetkező év a részvénypiac legerősebb szakasza a négyéves elnökválasztási ciklus során. A közvélemény-kutatások szerint a demokraták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés