Előfizetői tartalom

Ideje kiengedni a bikákat, indulhat a rali a tőzsdéken

Portfolio
Kedden esedékes az Egyesült Államokban a félidős választás, amely meghatározza a kongresszus összetételét és a tőzsdékre is hatással lehet. A korábbi adatok alapján dörzsölhetik a markukat a tőzsdei bikák, hiszen a félidős választást kifejezetten erős időszakok szokák követni, ráadásul az elnöki ciklus harmadik éve (jövő év) szokott jellemzően a legerősebb lenni a részvénypiac szempontjából, ami további bizakodásra adhat okot. Mindezt persze érdemes kontextusában értelmezni, hiszen egyik oldalról a történelmi példák sosem jelentenek garanciát a jövőbeli eseményekre, másrészt a jelenlegi makrogazdasági környezet miatt könnyen előfordulhat, hogy az idei év szabályt erősítő kivétel lesz.

Jó időszak jöhet A közvélemény-kutatások és a fogadóirodák adatai alapján a republikánusoktól erős szereplésre lehet számítani, és az elemzők most az várják, hogy a kormány megosztott lesz - a republikánusok megnyerik a képviselőházat és esetleg a szenátust is -, ami valószínűleg akadályozhatja Joe Biden demokrata elnök programját. Úgy tűnik, hogy a befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés