Előfizetői tartalom

Ki hinné: keresztbe tesz a kormány egy népszerű lakossági állampapírnak

Nagyot csökken a forint állampapírok hozama ma a piacon azt követően, hogy Nagy Márton bejelentette: vége az eddigi nyerészkedéseknek a bankbetéteknél. Mivel az intézményi befektetők egy nagy részét ezzel a kormány arra „kényszeríti”, hogy jegybanki betét helyett állampapírban tartsa a pénzét, az olyan rövidebb lejáratú papírok hozamát is érinti a visszaesés, mint a Diszkont Kincstárjegyek. Ez pedig rossz hír azoknak, akik a DKJ-hozamára építő Bónusz Magyar Állampapírba fektettek.

Hozamesés indult be a magyar kötvénypiacon Nemrég érkezett Nagy Márton bejelentése arról, hogy március 31-éig nem fizethetnek magasabb kamatot a bankok a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy (jelenleg 11,92%-os) hozamánál más pénzügyi intézmények és a legalább 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek számára. A döntést azzal indokolta a gazdaságfejlesztési miniszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés