mol benzinkút mol-logó
Befektetés

Ralizik a Mol részvénye a tegnapi bejelentés után

Portfolio
A Mol részvényárfolyama vélhetően a tegnapi bejelentésnek köszönhetően emelkedik, miszerint Vecsés határában gazdasági hasznosításra alkalmas olajat talált a társaság, az új kút napi 600 hordó termeléssel indul, későbbi tervezett 700-1000 hordós termelése mintegy 5 százalékkal növelheti Magyarország kőolajkitermelését.

A hazai tőzsdei vállalatok közül a nyitásban a Mol részvényeit veszik a második legnagyobb forgalom mellett a befektetők, a hazai részvényindex, a BUX pedig közben 1 százalékos pluszban van, ami nemzetközi összevetésben relatív felülteljesítőnek számít.

A Mol részvényárfolyama vélhetően a tegnapi bejelentésnek köszönhetően emelkedik, miszerint Vecsés határában gazdasági hasznosításra alkalmas olajat talált a társaság - az új kút napi 600 hordó termeléssel indul, későbbi tervezett 700-1000 hordós termelése mintegy 10 százalékkal növeli a Mol Magyarország és 5 százalékkal Magyarország kőolajkitermelését.

A piacnyitás után röviddel már 2,4 százalékos pluszban is volt a részvény, jelenleg 1,9 százalékos az emelkedés mértéke.

mol 24

Kifejezetten magas forgalom mellett veszik a befektetők az olajtársaság részvényét.

molforh

Ami pedig a szektortársak teljesítményét illeti, a Mol korántsem a legjobban teljesítő olajcég egyelőre, a magyar vállalat részvényének emelkedése jócskán elmarad például az osztrák OMV-étől.

A szektorspecifikus ralit többek között az olajár emelkedésével is lehet magyarázni; ma már 0,8 százalékos pluszban van a benchmarkként szolgáló Brent jegyzése, holott tegnap délután még 5 százalék feletti mínuszt is láthattunk az árfolyamnál, miután felröppent az OPEC-országok esetleges termelésnövelésének lehetősége. Ezt azonban röviddel a híresztelések napvilágra kerülését követően cáfolta Abdulaziz bin Szalmán szaúdi energiaügyi miniszter, aminek hatására gyorsan vissza is kapaszkodott az árfolyam.

brent30p

Címlapkép: Portfolio

Találd meg a neked való befektetési alapot!
bull vs bear
Benzinkút
Microsoft logó felhőszoftver
nyugdij-2022-nyugdijemeles-nyugdijpremium-nyugdij-utalas-2022-mikor-jon-a-nyugdij-nyugdijasok-nyugdij-inflacio-nyugdij-rezsiemeles-nyugidjrendszer-nyugdijkorhatar
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Nincs megállás, begyorsult az esés a kriptodevizáknál a hétvégén