Előfizetői tartalom

Vége a benzinárstopnak: itt a legfontosabb üzemanyagár-kalkulátor

Portfolio
A jelenlegi üzemanyaghiányos helyzetben számos iparági szereplő felszólalt az árstop kivezetését sürgetve, ez pedig tegnap este meg is történt egy kormányinfó keretein belül. A tegnapi kalkulációink óta kiderült, hogy a 480 forintos hatósági ár kivezetése után a benzin esetében 641, míg a dízel esetében 699 forint lesz a piaci ár literenként (ezek a Mol hálózatában ajánlott árak, amiktől az egyes kutak eltérhetnek). A Mol a tegnaptól érvényes piaci árakhoz képest alkalmazott tehát egy körülbelül 3 százalékos további áremelést, ezért a tegnapi táblázataink valamivel alulbecslik a drágulás mértékét. Az aktuális piaci árak mentén készítettünk most egy személyre szabott kalkulátort, hogy bárki ki tudja számolni, hogy mire kell számítania mától a kutakon.

Az üzemanyaghiányos helyzet az elmúlt hetekben kezdett el súlyosbodni azt követően, hogy a Mol leállította az üzemanyagárplafon bevezetése után szerződött partnereinek a szállításokat, ezt követően kiderült, hogy még tovább csúsznak a százhalombattai finomítónál a munkálatok (tehát még hetekig nem fog teljes kapacitással működni az üzem), de a hétfőn életbe lépett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái