FONTOS Itt az EKB kamatdöntése: nem lacafacáztak, már a következő kamatdöntést is bejelentették ma
 
Előfizetői tartalom

Hernádi Zsolt: több hónapig tarthat, amíg normalizálódik az import

Portfolio
Interjút adott az árplafon eltörlése és az extraprofit-adó emelése után a Telexnek Hernádi Zsolt. A Mol vezérigazgatója többek között elmondta, hogy hetek kellenek ahhoz, hogy ismét a megszokott szinten legyen hazánkban az üzemanyag elérhetősége, ez egyébként egybecseng Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetőjének vélekedésével is. Hernádi szerint bár az árplafon egy átmenetileg szükséges intézkedés volt a kormány részéről, de a problémák kialakulása miatt lépni kellett. A cégvezér a Barátság kőolajvezetékről, az orosz olajtermékekre vonatkozó szankciókról és a százhalombattai finomítót érintő fejleményekről is beszélt.

Árplafon és extraprofit-adó Arra a kérdésre, hogy mennyire gyorsan fog az árplafon eltörlése után visszaépülni az import és apadhat le a kereslet, a Mol-vezér elmondta a Telexnek, hogy szerinte hetek kellenek ahhoz, hogy az üzemanyag elérhetősége újra visszaálljon a megszokott szintre, az import teljeskörű visszatérésére pedig lehet, hogy akár több hónapot is várni kell....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái