Előfizetői tartalom

Megvan, mekkora különadót fizet a Richter

Portfolio
A hazai tőzsde zárása után, pénteken éjjel jelent meg az új kormányrendelet a Magyarországon termelő gyógyszergyártók árbevétel-arányos különadójáról, ami a legnagyobb hazai gyógyszergyártóként a Richtert érintheti a leginkább. A Budapesti Értéktőzsde oldalán tette most közzé a társaság, hogy pontosan mekkora adóteher fog vonatkozni a cégre.

A Richter közölte, hogy az extraprofit adókról szóló kormányrendelet alapján a társaság 2022-ben várhatóan nagyságrendileg 28 milliárd forint gyógyszergyártási különadót fizet. A különadó alanya a TEÁOR 2120 (Gyógyszerkészítmény gyártása) és a TEÁOR 2110 (Gyógyszeralapanyag-gyártás) szakágazat szerinti tevékenységet végző gyógyszergyártó vállalat. Az új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés