Előfizetői tartalom

Nagy ütést kaptak idén a magyar nyugdíjpénzek, 2008-at idézik a számok

Az inflációs félelmek, a geopolitikai viszályok, a hozamemelkedés, a részvénypiacok gyengülése és a recessziós aggodalmak is mind hozzájárulhattak ahhoz, hogy idén inkább pénzt vesztettek a nyugdíjra gyűjtők. Ennél rosszabb évet a szektor 2008-ban zárt, de azért voltak 2022-ben is kiemelkedőbb teljesítmények. Most nagyon úgy tűnik, 2023 első hónapjai is rázósnak ígérkeznek, utána viszont jöhet egy kis fellélegzés is.

Az idei hozamokat látva kijelenthetjük, hogy határozottan szenvedtek az önkéntes- és magán-nyugdíjpénztári portfóliók 2022-ben:

elvétve találni olyan portfóliót, amely pozitív hozamot tud felmutatni idénre, a többiek viszont csúnya mínuszban zártak.

A gyenge teljesítmény persze nem olyan meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a piaci környezet sem éppen a nagy nyugdíjhozamoknak kedvezett:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés