Előfizetői tartalom

Totális szétesés, vagy határ a csillagos ég? Mi lesz veled, bitcoin?

Portfolio
A 2022-es év finoman szólva sem bánt kesztyűs kézzel a kriptopiaccal: a különféle likviditási problémákkal küzdő és csődöt jelentő kriptotőzsdék bukása mentén több, mint 1,3 ezer milliárd dollár törlődött a piacról, a bitcoin, a világ legjelentősebb digitális valutája pedig több mint 60 százalékot zuhant. De mire lehet mindezek után számítani 2023-ban? Folytatódik a lejtmenet vagy jön a feltámadás? Mindkét szcenárió mellett vannak érvelők, most a két talán legszélsőségesebb verziót mutatjuk be, és kettő valamivel visszafogottabb vélekedést is megnézünk.

Nem a kriptók éve volt 2022 A járványidőszak nagy nyertese volt a kriptopiac, hiszen a "végtelen pénz", a nullaközeli kamatszintek, és a bőséges likviditás megtalálta az útját az olyan piaci szegmensek felé, amelyek erősen spekulatívnak számítanak. 180 fokos fordulatot vett azonban 2022-ben a történet, ez pedig egyértelműen a jegybanki politika megváltozásának volt köszönhető:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés