Előfizetői tartalom

Borzalmas piacon alakított nagyot egy maroknyi magyar profi: ezek a befektetések 10% felett hoztak

Nem volt könnyű év hozamszerzési szempontból 2022 az abszolút hozamú alapoknak, a részvénypiacok visszaesése, a kötvénypiaci hozamok emelkedése, a geopolitikai feszültségek, az inflációs nyomás és a recessziós félelmek a hazai profik által kezelt alapok teljesítményére is rányomták a bélyegüket. De még ezekkel együtt is volt pár alap, amelynek sikerült 10% felett hoznia tavaly. A legnagyobb abszolút hozamú alap most is az OTP Supra, amely több év szenvedés után ismét szép hozamot tudott felmutatni a befektetőknek. A legjobban teljesítő alap pedig az lett, amelyik a kötvényhozamok emelkedésére fogadott.

Csúnyán fejezték be 2022-t a piacok A világ részvényindexei szinte kivétel nélkül estek tavaly, köszönhetően a háborúnak, az inflációnak, és egyebek mellett az energiaválságnak. Kivételként lehetne tekinteni az argentin Mervalra, de azért jelentősen árnyalja a képet, hogy a dél-amerikai országban nagyon magas infláció tombol. Jól példázta a negatív globális részvénypiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés