Portfolio signature

Nem is hinnéd, milyen magyar befektetésekkel lehetett a legtöbb pénzt keresni tavaly – Összeszedtük a listát

Árgyelán Ágnes
Annak ellenére, hogy a részvény- és kötvénypiacok is csúfos évet zártak tavaly, összességében nem lehetett panasz a hazai befektetési alapok teljesítményére, a legjobb hozamok 25%-nál kezdődtek. Négy kategóriával lehetett sok pénzt keresni 2022-ben, de az sem panaszkodhatott, aki biztonságosabb befektetésben tartotta pénzét. Alábbi cikkünkben összeszedtük az alapkategóriákat érintő fontosabb változásokat és a legjobb hozamokat felmutató sorozatokat tavalyról.  

Sok ötlettel és kötélidegekkel lehetett pénzt keresni tavaly

Elég csak ránézni az alábbi összesítő táblázatra és kitűnik, azok tudtak tavaly igazán szép hozamokat zsebre tenni, akik részvény-, árupiaci vagy abszolút hozamú alapba fektettek, de ezeken belül már széles volt a merítési lehetőség (ingatlanalapból egy került fel a listára).

A top 10 lakossági, forintos sorozatok között nyersanyagpiacba, hozamemelkedésbe, amerikai részvényekbe, török piacba és egyéb részvénypiacokba fektető alapokat is találni.

A legjobb 10 hozamot elérő sorozat közé 25% alatti hozammal nem lehetett bekerülni, de az első helyen végzett, a török részvénypiacra fektető OTP Török Részvény Alap 126%-ot ért el.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések