Előfizetői tartalom

Nem is hinnéd, milyen magyar befektetésekkel lehetett a legtöbb pénzt keresni tavaly – Összeszedtük a listát

Annak ellenére, hogy a részvény- és kötvénypiacok is csúfos évet zártak tavaly, összességében nem lehetett panasz a hazai befektetési alapok teljesítményére, a legjobb hozamok 25%-nál kezdődtek. Négy kategóriával lehetett sok pénzt keresni 2022-ben, de az sem panaszkodhatott, aki biztonságosabb befektetésben tartotta pénzét. Alábbi cikkünkben összeszedtük az alapkategóriákat érintő fontosabb változásokat és a legjobb hozamokat felmutató sorozatokat tavalyról.  

Sok ötlettel és kötélidegekkel lehetett pénzt keresni tavaly

Elég csak ránézni az alábbi összesítő táblázatra és kitűnik, azok tudtak tavaly igazán szép hozamokat zsebre tenni, akik részvény-, árupiaci vagy abszolút hozamú alapba fektettek, de ezeken belül már széles volt a merítési lehetőség (ingatlanalapból egy került fel a listára).

A top 10 lakossági, forintos sorozatok között nyersanyagpiacba, hozamemelkedésbe, amerikai részvényekbe, török piacba és egyéb részvénypiacokba fektető alapokat is találni.

A legjobb 10 hozamot elérő sorozat közé 25% alatti hozammal nem lehetett bekerülni, de az első helyen végzett, a török részvénypiacra fektető OTP Török Részvény Alap 126%-ot ért el.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés