Előfizetői tartalom

Pár hét alatti pénzduplázás, kilőttek a sztárrészvények - Ki lehet a következő?

Portfolio
A legfrissebb adatok arra engednek következtetni, hogy kezdenek egyre inkább visszatérni a részvénypiacokra az egyéni befektetők. A 2020-ban és tavalyelőtt látott széleskörű ralikhoz képest azonban most jóval "válogatósabbak" a kisbefektetők, derül ki egy friss elemzésből - az elmúlt hetekben a Bed Bath & Beyond mémrészvénynél látott kisebb-nagyobb fellángolások mellett a Tesla és az AI-hoz köthető részvények voltak a nagy sztárok, a Vanda Research anyagából pedig az is kiderül, hogy ki lehet a következő üdvöske.

Felébredtek a kisbefektetők

A Vanda Research legfrissebb elemzése rámutat, hogy a lakossági befektetők irányából érkező tőkebeáramlás az amerikai vállalatok részvényeibe a 2020-21-ben látott szintre emelkedett. A nagy volumenű "színre lépést" egy vállalatnak, a Teslának köszönhetjük, az elektromosautó-gyártónál egyébként a mostanában látott ralit megelőzően

a cég történetének legrosszabb évét láthattuk a részvénypiacon tavaly.

tslahosssszú

Marco Iachini szenior alelnök és a többi szakértő elmondása szerint sosem látott érdeklődést látnak a Tesla részvényeinél, de a mesterséges intelligenciához köthető vállalatok, így az Nvidia és a C3.ai is remekeltek a mögöttünk álló hetekben.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés