Előfizetői tartalom

Repülőrajtot vett az állami tőkeprogram (Interjú)

Portfolio
Márciusban berobbant a tőkepiacra a Nemzeti Tőkeholding (NTH) által meghirdetett, három pillérből álló Baross Gábor Tőkeprogram. Az első pillér két alprogramot tartalmazó pályázati kiírása már le is zárult, 14 alap fordíthatja beruházásokra, zöldfejlesztésekre és a tőzsdei aktivitás ösztönzésére az elnyert mintegy 170 milliárd forint forrást. A pályáztatás tapasztalatairól, az alprogramok várható eredményeiről és az NTH intézkedéseiről Katona Bence vezérigazgatóval beszélgettünk.

Idén januárban indult el a Nemzeti Tőkeholding. Milyen céllal hívták életre a szervezetet? Katona Bence: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter elvárásai, aki a szervezet tulajdonosi joggyakorlója, egyértelműek a Nemzeti Tőkeholdinggal szemben. Hatékonyabbá és eredményesebbé kell tenni az állami hátterű tőkealapok működését, valamint olyan keretrendszert kell működtessen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés