Előfizetői tartalom

Hát ezért akarja az EU teljesen átszabni a lakossági befektetéseket! Érdekes számokra bukkantunk

Egy lakossági befektetési csomagot fogadott el az Európai Bizottság, amely több ponton érinti a magyar befektetőket és befektetési piaci szereplőket is. Ami biztos: növelni szeretnék a lakosság részvételét a befektetési piacon, akár úgyis, hogy a piaci szereplőknek fájjon, például az értékesítési ösztönzők és jutalékok szigorításával. A csomag még számos ponton változhat, megkérdeztük az MNB-t, mire számíthatunk itthon.

Mi az új javaslatcsomag dióhéjban? A tőkepiaci unióról szóló 2020. évi cselekvési terv három fő célkitűzésének egyike az volt, hogy az EU még biztonságosabb hellyé váljon a polgárok számára a hosszú távú befektetéseikhez. A csomag több intézkedést tartalmaz, amelyek célja:   A lakossági befektetők számára a befektetési termékekről és szolgáltatásokról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés