Előfizetői tartalom

Biztosítók mentek volna csődbe Magyarországon, ha nincs az MNB előírása

Portfolio
Nehéz évük volt a pénzügyi szektor nem banki intézményeinek 2022-ben, a legtöbb csapás a volatilis pénz- és tőkepiacokon kívül a biztosítási szektort érte, amelynek szereplői az MNB tőkepuffer előírásának köszönhetően maradhattak mindannyian talpon az utóbbi időben. Rajtuk kívül a pénztárakkal, alapkezelőkkel, befektetési és pénzügyi vállalkozásokkal is foglalkozik a jegybank friss jelentése.

Megjelent az MNB Biztosítási, pénztári és tőkepiaci jelentése, amely a nem banki pénzügyi szektorok kockázatait mutatja be évről évre. A leglényegesebb pontokról beszélve Szeniczey Gergő, az MNB ügyvezető igazgatója ismertette: 2022 próbára tette a biztosítási szektort, hiszen egyszerre jelentkezett az aszály, a kárinfláció, az eszközök leértékelődése és a szabályozói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés