Előfizetői tartalom

Rossz hír a csokiimádóknak: az egekbe fog szökni a csoki ára

Portfolio
Rossz hír érkezett a csodoládé szerelmeseinek, kedvenc édességük ugyanis a megemelkedett kakaóárak miatt tovább fog drágulni - a NielsenIQ fogyasztói adatbázis adatai szerint a csokoládé ára az elmúlt évben 14 százalékkal emelkedett globálisan, míg egyes piacfigyelők szerint az árak még tovább fognak emelkedni, mivel a kakaó, amely a közkedvelt élelmiszer legfntosabb alkotóeleme, egyre szűkösebb termékké válik.

A kakaópiacon figyelemre méltó árnövekedést tapasztaltunk... Az idei szezon már a második egymást követő hiányt jelenti, a kakaókészletek várhatóan szokatlanul alacsony szintre eshetnek - mondta a CNBC-nek küldött levelében Sergey Chetvertakov, az S&P Global Commodity Insights vezető kutatási elemzője. A kakaó ára nemrég tonnánként 3160 dollárra emelkedett, ilyen magas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés