Előfizetői tartalom

Komoly veszély leselkedik a tőzsdékre, pár héten belül beüthet a baj

Portfolio
Jelentős veszély leselkedik az elmúlt hetekben bombajól teljesítő részvénypiacokra, tulajdonképpen pont amiatt, mert ilyen jó teljesítményeket láthattunk - a JP Morgan elemzői szerint az elkövetkező hetekben a világ legnagyobb alapkezelői összesen akár 150 milliárd dollárnyi részvényt is eladhatnak a portfóliók kötelező újrastrukturálása miatt, az időszakos átrendeződés pedig akár 5 százalékot is "lefaraghat" a globális részvényárfolyamokból, állítják a szakértők.

A JPMorgan Chase előrejelzése szerint a nagy alapkezelők által menedzselt portfóliók, köztük az állami vagyon- és nyugdíjalapok portfóliói az allokációs célok teljesítése érdekében rövidesen jelentős kötvényvásárlásra vagy részvényeladásra fognak kényszerülni, ez lehet a kötvények felé irányuló legnagyobb volumenű kiigazítás 2021 negyedik negyedéve óta. A JPMorgan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés