Előfizetői tartalom

Ennyi volt a magyarok DKJ-őrülete? Érdekes számokra bukkantunk az állampapíroknál

Tavaly óta minden hónapban egyre nagyobb és nagyobb lakossági megtakarítások áramlottak Diszkont Kincstárjegyekbe, a május viszont fordulatot hozott: bő másfél év után most először csökkent a magyarok DKJ-állománya. Mindeközben a háztartások állampapír-állománya továbbra is bőven ezermilliárd felett alakul, és a kötvényalapok iránti kereslet is töretlen. Kérdés, mit mutat majd a június, mint az utolsó „békehónap” a szocho előtt. Van azért, amit már tudunk.

1100 milliárd felett a lakosság állampapír-állománya Az MNB májusi értékpapír statisztikái alapján egyelőre töretlen a lakosság állampapír-kereslete, legalábbis, ami a nagyobb képet illeti: összesen több mint 1000 milliárd forinttal nőtt a lakossági megtakarítás állampapírokban idén, igaz, a kereslet az eddigi 200-300 milliárdos szintről májusban 86 milliárdra apadt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés