Előfizetői tartalom

Mutatjuk a listát a magyar befektetésekről, amelyekkel a legtöbbet kereshettél idén

Idén végre a kötvény- és részvényalapok is magukhoz tértek, ez pedig meglátszott a hazai befektetési alapok teljesítményén is. A legjobb féléves (!) hozamok 17,5%-nál kezdődtek, de igazából két kategóriával lehetett sok pénzt keresni idén. Alábbi cikkünkben összeszedtük az alapkategóriákat érintő fontosabb változásokat és a legjobb hozamokat felmutató sorozatokat idénről.  

Két befektetés hozott sokat a konyhára idén

Elég csak ránézni az alábbi összesítő táblázatra és kitűnik, azok tudtak az első félévben igazán szép hozamokat zsebre tenni, akik részvény- vagy abszolút hozamú alapba fektettek, de ezeken belül már széles volt a merítési lehetőség.

A top 10 lakossági, forintos sorozatok között feltörekvő, fejlett és magyar piacra fektető alapokkal is igazán magas féléves teljesítményt lehetett elérni.

A legjobb 10 hozamot elérő sorozat közé 17,5% alatti félhozammal nem lehetett bekerülni, de az első helyen végzett, a görög részvénypiacra fektető Accorde Spartan Görög Részvényalap A sorozat közel 29%-ot ért el.

A cikk tartalmából:

  • Azok tudtak az első félévben szép hozamokat zsebre tenni, akik részvény- vagy abszolút hozamú alapba fektettek.
  • A legjobb 10 hozamot elérő sorozat közé 17,5% alatti félhozammal nem lehetett bekerülni.
  • A legnagyobbak alapok esetében érdekes trend, hogy egyre több kötvényalap jelenik meg a listán.
  • Egyre jelentősebb a vagyoni koncentráció a kategóriákon belül, ergo egyre nagyobb vagynok koncentrálódnak a legnagyobb alapoknál.
  • Mutatjuk, hogy kategóriánként mely alapokkal lehetett idén a legtöbbet keresni.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés