Előfizetői tartalom

Közel 30 milliós bírságot kapott a Hold és az Adalfa Alapkezelő az MNB-től

Portfolio
Az MNB 17,4 millió forint bírságot szabott ki a Hold Alapkezelőre és 12,3 millió forint büntetést az Adalfa Alapkezelőre, egyebek közt azért, mert javadalmazási modelljük – és ezen belül a változó javadalmazásnak minősülő osztalékkifizetés – túlzott kockázatvállalásra, a kezelt alapok és a befektetők érdekével ellentétes lépésekre ösztönözhette az osztalékra jogosult azon munkavállalókat, akik egyben az alapkezelők tulajdonosai - derül ki az MNB közleményéből.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átfogó vizsgálatot folytatott le a Hold Alapkezelő Zrt.-nél (Hold Alapkezelő), illetve az Adalfa Alapkezelő Zrt.-nél (Adalfa Alapkezelő), előbbinél a 2019. április 12-től, utóbbinál a 2019. szeptember 28-tól az adott vizsgálat lezárásáig tartó időszakot áttekintve. Az MNB mindkét alapkezelőnél feltárta, hogy azok javadalmazási modelljei –...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés