Előfizetői tartalom

Szakértők: a PMÁP-korszaknak vége, 6% alatti hitelkamatoknál felrobbanhat a magyar ingatlanpiac

Portfolio
Európában idén először fordult elő az elmúlt 10 évben, hogy nominálisan csökkentek az ingatlanárak, a folyamat Magyarországon is tetten érhető, itthon a lakásépítések is nagyot estek – derült ki a Portfolio „Otthonteremtés 2024-ben” rendezvényén. A szakértők szerint a hitelkamatok csökkenése nagy fordulatot hozhat, várakozásaik szerint ha visszajönnek a 6% alatti kamatok, felrobbanhat a magyar ingatlanpiac. Főleg most, hogy a PMÁP eddigi korszaka lezárult.

Horti Flóra, az MBH Bank elemzője az ingatlanpiaci kilátások kapcsán kiemelte, hogy a gazdasági környezet támogatólag hat az ingatlanpiacra; a hitelkamatok lassan, de csökkennek. Európában idén először fordult elő az elmúlt 10 évben, hogy nominálisan csökkentek az ingatlanárak. Az első három negyedévet tekintve éves alapon 21%-kal kevesebb lakást adtak át, zuhannak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés