Előfizetői tartalom

Tőkeholding-vezér: kulcsfontosságú az energiafüggetlenedés a magyar gazdaság számára

Ott vállalunk szerepet, ahol a piac még fejletlen, vagy piaci kudarc, esetleg piaci rés van jelen - fogalmazott a Portfolio-nak adott interjújában Katona Bence, a Nemzeti Tőkeholding Zrt. elnök-vezérigazgatója. Elmondása szerint Tőkeholdingnál az idei év egyértelműen az energetikai beruházások ösztönzéséről szólt, hiszen ez volt a legnagyobb kihívás a vállalati szektor számára. A Tőkeholding első embere azt vallja: a naperőmű-fejlesztéseket gyakran csak tőkéből lehet megkezdeni. Azt is elárulta lapunknak, hogy a holding gyors reagálású hadtestként tud működni a kormányzati gazdaságpolitika, valamint a vállalatok szemszögéből is, és hogy a jövőben a növekedési tőkére, a magántőke szerepére fognak fókuszálni.

Kezdjük talán azzal, hogy lassan eltelt egy év a Nemzeti Tőkeholding megalakulása óta. Milyen változásokat hozott a szervezet működése, lehet-e párhuzamot vonni a korábbi évekkel a Tőkeholding és más állami tőkebefektetési társaságok között? A cél az volt, hogy a tőkebefektetések állami szerepvállalását egységes mederbe és koordinátarendszerbe tereljük. Létrejött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés