Előfizetői tartalom

Mi lesz a magyar alapkezelőkkel 2024-ben? - Elmondták nekünk a vezérek

Hatalmas összegű pénzbeáramlás, a reálhozamok megjelenése, a kötvényalapok térhódítása és az újabb és újabb szabályozói elvárások jellemezték a 2023-as évet az alapkezelői piacon, de vajon miről fog szólni 2024? A Portfolio megkérte a legnagyobb hazai alapkezelők vezetőit, hogy értékeljék a mögöttünk hagyott évet és adjanak előrejelzést 2024-re. Alábbi kérdéseinkre válaszoltak: 1. Hogy értékeli 2023-at saját alapkezelője és az alapkezelői szektor szempontjából? 2. Mit tekint saját alapkezelője és a szektor előtt álló legnagyobb kihívásnak 2024-re? 3. Mely termékek, szolgáltatások és innovációk területén hozhat növekedést, előrelépést 2024 saját alapkezelőjénél, illetve az alapkezelői szektorban?

Éder György vezérigazgató, OTP Alapkezelő 1. A 2023-ban tapasztalt magas kamatkörnyezetnek köszönhetően az egész szektorba hatalmas mennyiségű pénz áramlott, ami mindannyiunk számára lehetőséget teremtett a növekedésre. Ebből a potenciálból az OTP Alapkezelő is a piacon elfoglalt pozíciójának megfelelő arányban hozott el megtakarítást. Ezek a pénzek főként pénzpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés