Előfizetői tartalom

Öt témakör, ami biztosan befolyásolja a műtárgypiacot 2024-ben

műtárgy.com
A műtárgypiaci eredmények változatos képet mutattak az elmúlt év során. A bizonytalansággal terhelt hónapokat követően, 2024 ígéretteljesen indul. Bár a gazdasági növekedésben lassulást jósolnak, illetve a geopolitikai feszültségek sem mutatják az enyhülés jeleit, a művészeti piac – többek között részben az infláció csökkenésének és az alacsonyabb kamatlábaknak köszönhetően - optimista hangulatot tükröz.

Cikkünkben most bemutatjuk azt az öt kulcs tendenciát, amelyek várhatóan kimagasló módon alakítják majd a műtárgypiac általános tendenciáit: 1. A “blue chip” művek teljesítménye az árveréseken A Sotheby’s modern művek aukciója New York-ban 2023 novemberben Forrás: Artsy 2023 egyértelműen nehéz évnek bizonyult az aukciós piac számára. A Christie’s és a Sotheby’s...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés