Előfizetői tartalom

ÁKK-vezér: nem cél tovább emelni a lakosság állampapír-arányát

Portfolio
Az ÁKK-nak nincs olyan célja, hogy érdemben emelje a mostaniról a lakosság kezében lévő állampapírok arányát. Elégedettek vagyunk a piaci részesedésünkkel - mondta el Kurali Zoltán, az ÁKK vezérigazgatója a Telexnek adott interjúban. Kurali szerint nem kell tartani attól, hogy alacsonyabb inflációs környezetben a lakosság elkezdené visszaváltani a PMÁP-okat, mivel alacsony infláció mellett a többi befektetési lehetőség is nagyjából ugyanolyan, vagy még rosszabb lesz.

Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezére az interjúban az alábbiakat emelte ki az állampapírok és az államadósság kapcsán: Hosszú távú gazdaságpolitikai cél, hogy minél több embernek legyen lakossági állampapírja. Példaként hozza Írországot, ahol az 5 millió fős lakosságnál 4 millió állampapírokhoz köthető értékpapírszámla van. Valami hasonló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés