50 ezer dollár fölé tépték a bitcoint
Befektetés

50 ezer dollár fölé tépték a bitcoint

Portfolio
Több, mint 2 éves csúcsra, 50 ezer dollár fölé ugrott hétfőn este a bitcoin árfolyama, miután az elmúlt napokban meredek emelkedésen van túl a legismertebb kripto eszköz. A fő mozgatórugó a spot bitcoin ETF-ekbe történő jelentős friss tőkebeáramlás miatti bitcoin vásárlások lehetnek, illetve az a piaci spekuláció, hogy a keddi amerikai inflációs adat után a Fed majd az év későbbi részében megindítja a kamatcsökkentéseket, ami nemkamatozó termékként a bitcoin és a többi kripto eszköz relatív vonzerejét növelheti.

A hétfő esti kereskedésben először lépte át 2021. december 27. óta a bitcoin árfolyama az 50 ezer dollárt, és most is ennek a kerek, pszichológiai szempontból fontos szintnek a környékén táncol. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a SEC január 10-i döntése (engedélyezett több spot bitcoin ETF alapot) utáni lokális csúcs fölé ugrott a bitcoin, miután az elmúlt napokban meredek emelkedésen van túl a 42 ezer dolláros szintről.

btcrovid240212

Hosszabb idősíkon vizsgálva az utóbbi hónapok meredek árfolyamemelkedése figyelemre méltó, a fő fundamentális háttér mögötte pedig az a spekuláció volt, hogy a SEC elfogadja majd a spot bitcoin ETF-eket, ami aztán ugye meg is történt. A történelmi csúcstól még viszonylag messze vagyunk, ami 2021 őszén 68 ezer dollár közelében alakult ki.

btchosszu240212

A második legnépszerűbb kripto eszköz, az ether árfolyama is meglódult 2600 dollár felett jár, de itt még nincs új többéves csúcs, az csak 2725 dollár felett lenne (szák kétéves csúcs).

ether240212

Címlapkép forrása: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Kiszámoló

Temetés: készülj fel előre

Apósom nemrég meghalt, ezért csapott arcul a tény, mennyi pénzt lehúznak az emberekről temetés címszó alatt. Az embereket igazán három eseménnyel lehet nagyon megkopasztani, amikor nem tudnak

Via Credit

A projekt megkezdése és igazolása

A projekt megkezdéséről a pályázati felhívásokban, valamint a Miniszterelnökség által kiadott általános útmutatóban találhatunk információkat. Most a Miniszterelnökség által, a 2021-202

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Évtizedek óta nem látott összeomlás a sikerágazatban

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?