Előfizetői tartalom

50 ezer dollár fölé tépték a bitcoint

Portfolio
Több, mint 2 éves csúcsra, 50 ezer dollár fölé ugrott hétfőn este a bitcoin árfolyama, miután az elmúlt napokban meredek emelkedésen van túl a legismertebb kripto eszköz. A fő mozgatórugó a spot bitcoin ETF-ekbe történő jelentős friss tőkebeáramlás miatti bitcoin vásárlások lehetnek, illetve az a piaci spekuláció, hogy a keddi amerikai inflációs adat után a Fed majd az év későbbi részében megindítja a kamatcsökkentéseket, ami nemkamatozó termékként a bitcoin és a többi kripto eszköz relatív vonzerejét növelheti.

A hétfő esti kereskedésben először lépte át 2021. december 27. óta a bitcoin árfolyama az 50 ezer dollárt, és most is ennek a kerek, pszichológiai szempontból fontos szintnek a környékén táncol. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a SEC január 10-i döntése (engedélyezett több spot bitcoin ETF alapot) utáni lokális csúcs fölé ugrott a bitcoin, miután az elmúlt napokban meredek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés