Előfizetői tartalom

Gyenge számok: most szinte senkinek nem kellett a prémium állampapír

Portfolio
Nagyon alacsony szintet, mindössze 7 milliárd forintot tett ki múlt héten a Prémium Magyar Állampapír bruttó értékesítése, ami azt mutatja, kevés befektetőt szólított meg az első kamatperiódusban 7,9% kamatot fizető papír. Lehet persze más is a gyenge értékesítési adatok mögött: a héten fizet kamatot több PMÁP-sorozat is.

Az ÁKK hétfőn közzétett adatai szerint a múlt héten bruttó 47 milliárd forintnyi lakossági állampapírt értékesítettek, ebből mindössze 7 milliárd forintot hozott a PMÁP 2032/J sorozata, töredékét annak, amit az elmúlt hetekben láttunk. Az ok érthető: a 2032/J az első kamatperiódusban még elődjénél, a 2032/I-nél is rosszabb kamatot fizet: fix 7,9%-ot, ami 2 százalékponttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés