Előfizetői tartalom

Az OTP Csoport kockázati tőkealapja is beszállt a nyugat-balkáni telco infrastruktúra felvásárlásába

A Telekom Szerbia mintegy 1800 telekommunikációs tornyának megvásárlásával új régiós szolgáltató jön létre egy nemzetközi befektetői konzorcium vezetésével, amelynek az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Capital Partners is tagja. A magyar alapkezelő ezzel első digitális infrastruktúra befektetését zárja, és egyben első nyugat-balkáni projektjét is. Molnár András vezérigazgatót a telekommunikációs infrastruktúrában rejlő fejlődési potenciálról, a Balkán kínálta lehetőségekről és általánosságban a régiós tőkepiaci helyzetről kérdezte a Portfolio.

Kikből áll a Telekom Szerbia adótornyait felvásárló konzorcium és mely országokat érinti az ügylet? A befektetés volumene és a szakmai jelleg miatt több befektetővel közös konzorciumban vettünk részt a tranzakcióban, amely által egyrészt tulajdonosként megjelentünk a nyugat-balkáni régióban, másrészt ez az első kulcs infrastruktúrát célzó befektetésünk. A konzorciumot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés