Nincs semmi rendkívüli ebben a raliban?

Portfolio
Történelmi szempontból a jelenlegi bikapiac nem olyan kivételes, mondják az HSBC stratégái, akik egyre pozitívabbak az amerikai részvényekkel kapcsolatban - írja a Marketwatch.

Az HSBC pénteken az ügyfeleknek írt jegyzetében

semlegesről túlsúlyozásra emelte az amerikai részvényekre vonatkozó ajánlását,

mindezt három-hat hónapos időtávra fogalmazták meg.

Ha az S&P 500 részvényindex elmúlt évtizedek átlagos bikapiacait nézzük, akkor még nem is igazán érte el a mostani emelkedés az átlagos szintet - vélik a stratégák.

Ezen felül bevédték az amerikai részvényeket is a buborékkal kapcsolatos növekvő aggodalmaktól: a részvények értékelése az év eleje óta a csökkenő kamatláb-várakozás körüli bizonytalanságokkal összhangban mozog, emeték ki.

Szerintük egyelőre nem igazán számít, hogy a Fed kétszer vagy háromszor vág kamatot, csak az a lényeg, hogy történjen vágás.

Az, hogy a kamatlábak végül hol kötnek ki - ami fontos lehet az értékelések szempontjából -, az egy későbbi kérdés

- mondják.

Továbbá mind az amerikai háztartások, mind a vállalatok kevésbé érzékenyek a kamatokra alakulására, mint évtizedekkel ezelőtt voltak - a nem pénzügyi adósságállomány alacsonyabb, mint a 2008-as pénzügyi válság előtt volt, írják. A változó kamatozású adóssággal rendelkező amerikai háztartások aránya évtizedek óta a legalacsonyabb szint közelében van.

Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF