Ennyi volt? Megdrágult az arany útlevél a trópusi paradicsomokba
Befektetés

Ennyi volt? Megdrágult az arany útlevél a trópusi paradicsomokba

Portfolio
Egyre drágább arany útlevelet szerezni a karibi országokba, elsősorban amiatt, hogy az USA és az Európai Unió szeretné elérni az állampolgárságok eladásának visszaszorítását – írja a Bloomberg.

Négy karibi országból álló csoport megállapodott abban, hogy június 30-tól legalább 200 000 dollárt kérnek az útlevelekért, ami egyes esetekben a jelenlegi ár duplája. Az országok emellett bezárják azokat a kiskapukat, amelyek lehetővé tették az útlevelek kedvezményes eladását.

A befektetésen alapuló állampolgársági programok évente több mint 579 millió dollárt hoznak a Karib-térségben, és a régió néhány apró szigetországának nemzeti bevételének több mint felét teszik ki. Az európai és az amerikai szabályozó hatóságok azonban egyre inkább aggódnak amiatt, hogy a bevándorlási ellenőrzések megkerülésére használják a programokat, és a bűnözők számára is kiskapuként szolgálhatnak.

Az „arany útlevelek" vízummentes belépést biztosítanak az EU-ba, az Egyesült Királyságba és más országokba, így olyan nemzetiségek körében is népszerűek, akiknek általában beutazási engedélyt kellene kérniük. Az ilyen programmal rendelkező öt karibi ország legalább 88 000 embernek, köztük sok kínai, orosz és nigériai állampolgárnak adott állampolgárságot egy tavalyi uniós jelentés szerint.

A karibi országok most megállapodtak abban is, hogy megosztják egymással az információkat, független pénzügyi ellenőrzéseknek vetik alá magukat, és fokozzák az átláthatóságot. A változtatások célja, hogy eloszlassák "azokat az aggályokat, amelyekkel különösen az EU rendelkezett volna ezekkel a programokkal kapcsolatban" - mondta Roosevelt Skerrit dominikai miniszterelnök nyilatkozatában.

Egy távolmaradó ország azonban alááshatja az erőfeszítéseket. Saint Lucia, ahol 100 000 dollárért adják az útleveleket, ugyanis nem írta alá a megállapodást, amely csak Dominikát, Grenadát, Szent Kitts és Nevist, valamint Antiguát és Barbudát foglalja magában. St. Kitts rendelkezik a Karib-térség legrégebbi és legdrágább, 250 000 dolláros útlevélprogramjával - írja a lap.

Címlapkép forrása: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
parlament budapest állampapír pmáp