Előfizetői tartalom

Festménynyomozás, a műkereskedelem legjei, hogyan készül a műtárgy?

műtárgy.com
2024-ben nyolcadik alkalommal rendezi meg a műtárgy.com vezető műkereskedelmi információs portál a Műtárgyak Éjszakája Fesztivált rekordszámú, 113 művészeti programmal. Tavalyhoz képest 22 új, összesen 71 helyszínen várják a műtárgyak szerelmeseit.  Az idei év központi tematikája a műtárgyak titokzatos történetére, provenienciájára fókuszál, ezért a restaurátor programok kiemelt szerepet kapnak. Ezeken a műtárgy „lecsupaszodik”, a restaurátorok előtt megelevenedik a műtárgy legféltettebb története: múltja, sérülései, hiányossága vagy éppen az alkotó személyisége is.

A restaurátor-műhelyek olyan helyszínek, ahova az „utcáról” nem mehetünk be, és nem láthatjuk közelről azt sem, hogyan dolgoznak a restaurátorok, ezért ezek igazán egyedi és exkluzív programok. A Magyar Képzőművészeti Egyetem Restaurátor Tanszék vezetője, Heitler András és a szak hallgatóinak tárlatvezetésén olyan műveket mutatnak be, ahol a restaurátormunka fókuszában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés