Előfizetői tartalom

Az EU pellengérre állítja az Apple-t

Portfolio
Az Európai Bizottság vádat fog emelni az Apple ellen, mert állítólag megsértette a digitális piaci törvényt (DMA), egy új jogszabályt, amelynek célja az online nagy platformok, kereskedelmi hálózatok – vagyis kapuőrök – közötti verseny előmozdítása. A vádak az Apple App Store gyakorlataival kapcsolatosak, különösen azzal, hogy az alkalmazásfejlesztők nem engedélyezik, hogy a felhasználókat az App Store-on kívüli ajánlatokra irányítsák, anélkül, hogy díjat számítanának fel. Ez az első alkalom, hogy a DMA-t egy technológiai vállalat ellen alkalmazzák – számolt be a Financial Times.

A lap szerint a vádakat várhatóan a következő hetekben jelentik be, de fontos megjegyezni, hogy ezek előzetes megállapítások, és az Apple még mindig tehet korrekciós intézkedéseket a büntetések elkerülése érdekében. Ha bűnösnek találják, az Apple akár a világméretű átlagos napi forgalmának 5%-át kitevő napi bírságra is számíthat. Az EU más technológiai cégek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés