Előfizetői tartalom

Kezdenek elfordulni a magyarok attól a befektetéstől, amely Európában épp most virágzik

Portfolio
Több százmilliárd eurónyi tőkét vontak ki a befektetők 2022 eleje óta az európai aktívan kezelt befektetési alapokból, miközben a passzívan kezelt alapokba áramlik be a tőke – írja a Financial Times. Azért a hagyományos alapok között se áll minden kategóriának rosszul a szénája, a kötvényalapokba például áramlik be a pénz, miközben itthon már második hónapja látunk tőkekiáramlást.

A Morningstar adatai szerint a befektetők 258 milliárd eurót vontak ki az aktívan kezelt részvényalapokból 2022 eleje óta, és további 140 milliárd euró távozott a több eszközalapból és alternatív alapokból. Mindeközben a passzív termékek szolgáltatóihoz áramlik be a pénz: az index- és tőzsdén kereskedett részvényalapokba összesen 256 milliárd euró áramlott be, míg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés