27 milliárdot hagy a magyarok zsebében a kormány új pénzügyi csomagja

2019. március 13. 11:47  english version   
nyomtatás
 
A Pénzügyminisztérium számításai szerint, ha az Országgyűlés elfogadja a tegnap benyújtott törvényjavaslatot, akkor 27 milliárd forinttal több maradhat a magyarok zsebében. Csak a lakossági állampapírok esetén eltörlendő kamatadó 13-17 milliárdot spórolna a befektetőknek.

A lakossági állampapírokkal kapcsolatos tervek és ezek hatásai kiemelt helyet kapnak március 21-ei IWS konferenciánkon. Ne maradj le róla!Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A Pénzügyminisztérium célja a lakossági állampapír-állomány megduplázása, a benyújtott törvényjavaslat ennek előkészítését segíti elő - írják. A június 1-től kibocsátott lakossági állampapírok kamatának adómentessége több pénzt hagy a magánszemélyeknél is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kamat teljes összege a magánszemélynél marad, vagyis még a személyi jövedelmi adót (15%) sem kell fizetni utána. Ha az Országgyűlés elfogadja a tárca javaslatát, az érintettek évente összességében akár 13-17 milliárd forintot spórolhatnak.

A törvényjavaslat emellett előkészíti, hogy az étel- és az italautomaták mintájára más automatákat is bekössenek az adóhivatalhoz. Az automatásoknak - így például a parkolóautomaták üzemeltetőinek - be kell majd jelenteni a leglényegesebb adatokat az adóhivatalhoz. Már önmagában a regisztráció is jelentős többletbevételt hozhat, hiszen így még több kontrolladat áll az adóhivatal kockázatelemzőinek a rendelkezésére.

A bankszámlaköltségek radikális csökkentésében is segíthet a benyújtott törvényjavaslat, amely jelentősen mérsékli a bankok által fizetendő a pénzügyi tranzakciós illeték összegét, így az ügyfelek részére is olcsóbbá válhat a bankolás. Lakossági átutalások esetén a pénzintézetek évente 800 forinttal letudhatják a tranzakciós illetékfizetési kötelezettségüket (a kincstárnál egyébként januártól már nem kell tranzakciós illetéket fizetni lakossági állampapír vásárlás esetén, amennyiben a kincstári számlán lévő pénzt saját bankszámlára utaljuk át) . Abban az esetben, ha a magánszemélynek az adott évben nincs egyetlenegy 20 ezer forint feletti átutalása sem, akkor még az igen kedvezményes évi 800 forintos illetékfizetési kötelezettség alól is mentesül a pénzintézet.

A lakossági állampapírokkal kapcsolatos tervek és ezek hatásai kiemelt helyet kapnak március 21-ei IWS konferenciánkon. Ne maradj le róla!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium