Előfizetői tartalom

Egyetlen ábra arról, mekkorát szakított az új szuperállampapír

Portfolio
Egyetlen hónap alatt több mint 880 milliárd forintot hozott be a lakossági állampapírok piacára a Magyar Állampapír Plusz (MÁP+). Ilyen nagy összeget egyetlen másik lakossági papír sem tudott összegyűjteni egy hónappal az indulása után, a MÁP+-nak köszönhetően a második negyedévben több mint 580 milliárd forinttal gyarapodott a lakossági állampapírpiac.

2019 júniusának végén a lakossági állampapírok állománya elérte a 8217,6 milliárd forintot, ami több mint 500 milliárd forinttal haladja meg a 2018 végi értéket. A lenti ábrán jól látszik, mekkora nettó vagyonbeáramlást könyvelhetett el a MÁP+, mindezt egyetlen hónap leforgása alatt.Kapcsolódó cikkünk2019.07.10Megvan, mit adtak el a magyarok a szuperállampapír kedvéértMindeközben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés