Eltörlik az állampapírok kamatadóját! Súlyos tízezreket nyerhetünk

2019. március 13. 09:17    
nyomtatás
 
A tegnap benyújtott törvényjavaslat szerint a június 1. után kibocsátott lakossági állampapírok esetében eltörölnék a kamatadót. Számításaink szerint egymillió forint befektetéssel és az egyes konstrukciók saját futamidejével számolva több tízezer forintot nyerhetünk így pluszban.

A lakossági állampapírokkal kapcsolatos tervek és ezek hatásai kiemelt helyet kapnak március 21-ei IWS konferenciánkon. Ne maradj le róla!Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A javaslat szövege szerint a magyar állam által kibocsátott és kereskedett lakossági állampapírokból származó jövedelem (kamat, hozam) adómentes lesz, de fontos kikötés, hogy a lakossági állampapírokból származó jövedelem adókötelezettség alóli mentesülését csak a 2019. június 1-jétől kibocsátott papírok esetében biztosítanák.

Kiszámoltuk, hogy a piacon elérhető lakossági állampapírokkal, egymillió forint befektetéssel mennyi hozam üti a markunkat az egyes papírok lejáratakor kamatadóval és kamatadó nélkül. Az alábbi táblázatból látszik, hogy a Babakötvényen kívül minden konstrukció esetén több tízezer forinttal több kamat marad a zsebünkben június 1. után, ha elfogadják a javaslatot. A Babakötvény esetén azért nincs eltérés, mert a konstrukció már most is kamatadómentes.

Eltörlik az állampapírok kamatadóját! Súlyos tízezreket nyerhetünk


Varga Mihály tegnapi javaslatának egy másik újdonsága, hogy a lakossági állampapírok értékesítését kiterjesztenék a lakástakarékpénztárakra is, ezzel az állam egy új értékesítési csatornát vonna be. Az MNB nemrég arról írt, hogy a postán értékesített lakossági állampapírok értékesítési körét is ki kellene terjeszteni az inflációkövető állampapírokra.

Tervben van a kincstári értékesítési pontok kibővítése is, egyébként az ezeken keresztüli, illetve a kincstári online vásárlás éri meg a legjobban, mivel a kincstárnál nincs számlanyitási- és vezetési díj, továbbá a tranzakciós illetéket sem kell már januártól 1-től fizetni a számláról egy másik (saját néven lévő) számlára való kiutalás esetén (készpénzfelvétel esetén továbbra is meg kell fizetni az illetéket).

A lakossági állampapírokkal kapcsolatos tervek és ezek hatásai kiemelt helyet kapnak március 21-ei IWS konferenciánkon. Ne maradj le róla!


Címlapkép: MTI/Bizományosi, Nagy Zoltán

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium