szerző

Diófa: új év, pozitív hírek, optimista hangulat, emelkedő részvénypiacok

Miklós Csaba
2019. január 31. 15:15    
nyomtatás
 
Diófa Alapkezelő:

"A tavalyi utolsó negyedéves markáns korrekciót követően emelkedéssel kezdték az évet a részvénypiacok. A globális gazdasági lassulás miatt aggódó piaci szereplők megnyugtató híreket kaptak januárban, mind a FED kamatemelési elképzelésekkel, mind az USA-Kína közti kereskedelmi tárgyalások alakulásával kapcsolatban. Az amerikai jegybank legutóbbi ülésén nem zárta ki annak lehetőségét, hogy idén - amennyiben a makroadatok indokolják - elmaradnak a kamatemelések. Egyelőre az amerikai-kínai kétoldalú egyeztetések is megnyugtatóan haladnak. A vitás kérdések lezárása érdekében a két nagyhatalomnak a március végi határidőig kellene a törékeny globális növekedés szempontjából sem lényegtelen megállapodást tető alá hozni.

Diófa: új év, pozitív hírek, optimista hangulat, emelkedő részvénypiacok


Bár a követkető hónapok tőkepiaci hangulatára elsősorban a Kína-USA közti tárgyalásokkal kapcsolatos fejlemények lehetnek döntő hatással, a piaci szereplők az amerikai költségvetési vita alakulása miatt is aggódhatnak. Január végén az elnöknek és a demokrata többségű képviselőháznak sikerült átmeneti kompromisszumos megoldást kötni. Ezzel néhány hétre biztosított az amerikai költségvetés működése, viszont azt követően visszaállhat a közalkalmazotti bérek jelentős részének visszatartásával járó állapot, tovább fékezve ezzel az amúgy sem túl robusztus növekedést.

A befektetők kedvezően fogadták a januárban megjelent amerikai vállalati gyorsjelentési eredményeket is. A várakozásokhoz képest kevésbé gyenge jelentések pozitív fogadtatásásban a globális kockázatok mérséklődése okozta általános hangulatjavulásnak is nagy szerepe volt.

A kötvénypiacokon is konszolidálódott a helyzet. A 10 éves amerikai állampapír januári lokális mélypontját követően emelkedésnek indultak a hozamok, ami azt jelzi, hogy a kedvező globális hírek hatására mérséklődött a befektetői pesszimizmus, erősödött a kockázatvállalási kedv. A nagy jegybankok verbális intervenciója is segített, amellyel kvázi megerősítették a lazább monetáris politika melletti elkötelezettségüket.

A konjunktúrakilátások némileg romlottak ugyan, de a globális növekedés továbbra is pozitív, az USA-Kína kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos hírek perspektivikusak. A gazdasági növekedés élénkítését megcélzó kínai intézkedések is bizalomra adhatnak okot. A pozitív hírek tükrében célszerű lehet növelni a fejlődő részvénypiaci kitettséget. Portfóliónkban emeltük a fejlődő részvények súlyát a hazai kötvények és a készpénz terhére. A gyengébb makrogazdasági adatok viszont bármikor újra fókuszba kerülhetnek, a volatilitás visszatérhet a piacokra, ezért továbbra is tartjuk az ingatlan- és az abszolút hozamú eszközök kitettségét."

Diófa: új év, pozitív hírek, optimista hangulat, emelkedő részvénypiacok


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Timberland Capital - erőteljesebb jelenlét a magyar piacon (x)

Timberland Capital - nemzetközi terjeszkedés. 

Gondolatban egy lépéssel előbbre járnak (x)

Két sikeres karrier, amit összeköt, hogy képesek egy lépéssel az események előtt járni. 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Befektetési tanácsadó
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium